Wat is de wereld toch klein

Den Haag is een grote stad. Je hebt niet alleen Den Haag Centrum maar er is ook Ypenburg, Nootdorp, Leidschendam, Leidschenveen en nog een heleboel andere wijken. In alle wijken heb je een andere sfeer en andere mensen. Tussen alle mensen zitten maximaal zeven andere mensen. Iedereen kent elkaar dus indirect. Onlangs vroeg een Indische klant of ik meer Indische mensen knipte. Ik vertelde dat er inderdaad een familie is waar ik een groot gedeelte van knip en kleur (de mannen niet want die zijn kaal). Omdat ik daar al geruime tijd elke 5 weken kom ken ik inmiddels de familie en weet ik wie wat van elkaar is.

Ik noemde de achternaam van de betreffende familie en de mevrouw die het vroeg zette grote ogen op. Ze begon te stralen en vroeg ter verifiëring een aantal vragen. Klopt het dat haar vader tandarts was? En heeft ze een broer die slecht loopt? Ja, ja dat kon ik allemaal bevestigen. Toen bleek dat haar zoon met een van de dames vroeger heel goed bevriend was geweest. Inmiddels heb ik door deze verhalen het een en ander over de Indische mensen die na de oorlog naar Nederland zijn gekomen. Zo hoor ik niet alleen mooie verhalen maar heb ik ook weer veel geleerd.