Haaropsteken/ Visagie

Trouwen is een bijzondere gelegenheid waar mensen graag er op hun best uitzien. Niet alleen de bruid maar ook de daggasten, bruidsmeisjes, ouders, getuigen noem maar op.

Ga jij binnenkort trouwen of ga je naar een feestje waar je wil stralen? Laat je eens opmaken en je haar opsteken zodat je weet dat je de hele avond zelfverzekerd kan rondlopen. Goede makeup ziet er natuurlijk uit, vlekt niet en ook als het warm is geen lelijke streepjes in je oogschaduw. Op foto’s ben je aan het stralen maar niet aan het glimmen!

Je haar lekker laten opsteken, bij warm weer al je haar uit je nek. Heb je niet zulk lang haar? Dagextensions zijn de oplossing! Dun haar? Opvulstukken! Er is meer mogelijk dan je denkt.

Winterwedding! Kom je ook naar de beurs om inspiratie op te doen voor jouw huwelijksdag?

Dinsdag 15 januari in Moerkapelle bij So Natural, Bredeweg 62 van 18.30 tot 21.30 uur

Toegang is gratis!

Read More

6% naar 9%

BTW wijziging

Per 1 januari 2019 gaat de BTW over kapperswerkzaamheden van 6% naar 9%. Vanzelfsprekend zal ik daarom mijn tarieven, zoals iedere kapsalon, de prijzen moeten aanpassen.

De tarieven per 1 januari zijn terug te vinden op deze website.

TPW

Omdat naast mijn werk als ambulant kapster in Den Haag de vraag naar haar opsteken en verzorgen van Makeup bij bruiloften, gala’s Prinsjesdag, Begrafenissen, fotoshoots en filmopnames steeds groter wordt sta ik nu ook vernoemd op The Perfect Wedding. Een geweldige site waar alles op te vinden is als je een groot (trouw)feest gaat geven.

Knippen aan huis

Een kapper aan huis .... vroeger een imago van de mensen die op de centjes moesten letten. De kappers waren kappers die een beetje aan het bij snabbelen waren..

Tegenwoordig is een thuiskapster anno 2018 een luxe! Je belt een kapster (of pedicure, manicure, masseur etc) op en deze komt bij jou thuis op het moment dat het jou schikt!

De hele week werken en dan je vrije zaterdag onder de felle lampen drie uur tegen je zelf aan kijken terwijl er allemaal mensen langslopen en jou met je hoofd in de krullers of in de verf zien zitten....en wat zou je in die tijd allemaal hebben kunnen regelen!

Of je hebt ouders die er verzorgd bij willen lopen en maar die niet zo gemakkelijk zelf naar de kapper kunnen...

Kortom, een kapper aan huis is een luxe. Wij werken met dezelfde producten die in luxe kapsalons worden gebruikt en volgen ook trainingen.

Verschil is prijzen zijn vaak iets lager door de lagere overheadkosten maar wij kunnen minder klanten op een dag helpen.  Haren thuis op de grond? Vervelend maar daar zijn stofzuigers goed voor.

Betalen? Gewoon met de pin net als in de salon.

 

Bruidskapsel en bruidsmake-up

Het seizoen is weer begonnen! Alle dames die gaan dit voorjaar/zomer gaan trouwen hebben trouwbeurzen bezocht, magazines gekocht en informatie verzameld via internet.

De ene bruid pakt het groots aan en de andere bruid houdt het wat intiemer. Maar elke bruid wil stralen! Mooie jurk in welke kleur dan ook, alle dierbaren zijn uitgenodigd en op zo'n moment worden en veel foto's gemaakt. Foto's waar je nog lang tegenaan gaat kijken. Zorg daarom dat je onbekommerd kan stralen door je haar en makeup te laten verzorgen door iemand die dat goed kan! Je haar blijft dan de hele dag zitten zoals je dat hoopt. Je makeup zorgt dat je er mooier uitziet dan normaal (maar wel herkenbaar) en dat je niet glimt op de foto's! 

 

Trouwen

Ga jij in 2018 trouwen? Laat niets van het toeval afhangen en zorg dat je haar en make-up de hele dag mooi zit. Je belt een bruidsstyliste op en maak een afspraak een week of 8 voor je trouwdag.

Samen maken we plan voor je haar en make-up. Het moet passen bij je jurk, je persoonlijkheid, je dag. Kortom " het totaalplaatje".

De proef duurt 2-3 uur. Je kan de hele dag ervaren hoe het blijft zitten zodat je weet dat je op je trouwdag je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

 

Bruidsbeurs

Zondag 24 september is de Bruidsbeurs bij 2B-Home event Centre te Zoetermeer.

Gratis entree van 11.00 tot 16.00 uur.

Kom inspiratie opdoen voor jouw grote dag en kom bij me langs om te bespreken wat ik voor jou zou kunnen betekenen op jouw trouwdag!

 

 

Referenties gala- en trouwkapsels

Je kapsel heeft de hele avond gehouden en het bleef er super uitzien! Ik kreeg er veel complimenten over en het zat ook lekker :-) ..

 

We hebben een super mooie dag en avond gehad, met veel complimenten over mijn haar. Alle lof gaat natuurlijk naar jou! 

 

Ik wilde je nog even hartelijk bedanken voor je hulp met m'n haar de 18e! Maartje en ik waren allebei helemaal blij met onze kapsels, en ik heb veel complimenten gekregen 

 

Hartelijk dank voor je bijdrage aan een fantastische dag voor ons. M'n haar heeft de hele dag perfect gezeten. :)

 

Precies zoals ik het wilde en ook alle bruidsmeisjes waren mooi!

 

Kon mijn haar maar iedere dag zo zitten! :)

 

Door alle druktes en huwelijksreis vergeten helemaal vergeten om iets te laten horen.

maar mijn haar zat helemaal naar mijn zin!!

eind van de dag zat het nog prima alleen na de cabrio rit daarna moest ik het even bij fatsoeneren;)

 

We hebben een prachtige dag gehad , heel veel complimenten, gewoon TOP

 

Mn haar is de hele avond perfect blijven zitten, nooit gedacht dat ik zo’n kapsel had kunnen hebben met mn weinige haar

 

M’n haar zat megagoed, zelfs nog na het feest.

 

Vorig jaar was ik daggast en heb je mn haar gedaan, graag nu mijn trouwkapsel!

 

Trouwen

Ga jij binnenkort trouwen? Alvast gefeliciteerd! Deze dag is heel bijzonder. Je wilt daarom absoluut zeker zijn dat je er fantastisch uitziet.

Je koopt een prachtige jurk, je regelt iets oud, blauw, leent iets en iets nieuws.  Maar natuurlijk moet je haar en je make up ook de hele dag mooi zitten.

Voor dat mooie haar en die make up kan je bij mij terecht. Inmiddels heb ik al veel bruiden mogen mooi maken. Voor beide expertises ben ik gediplomeerd en heb ik ervaring.

We maken een afspraak voor een proefsessie. Daar kijken we naar wat bij jou past (draag je normaal weinig tot geen make up dan gaan we je niet heel zwaar opmaken), waar jij je prettig bij voelt (tranen en make up....). Ook voor je haar geldt; wat past bij jouw gezichtsvorm, wat voor soort jurk draag je (open rug ), wil je accessoires in het haar of niet, wellicht is je haar niet zo lang als je zou willen (extensions) of heb je heel dun haar en denk je dat het niet kan (ooit van opvulstukken gehoord)? Er is meer mogelijk dan je denkt.

Stuur me een email en we bespreken het. Komende zomer heb ik al veel bruiden in de agenda staan, wie het eerst komt...

 

 

 

Nieuwe plannen

Ben jij ook net als ik ambulant kapster? Heb jij het ook zo druk? Geweldig toch? 

Je merkt dat veel mensen een kapper aan huis een uitkomst vinden.

De 24- uurs economie zorgt dat werkende stellen graag in de avond geknipt willen worden. Een halve zaterdag in de etalage bij een kapper zitten......

Drukke gezinnen voor wie het elke dag plannen is hoe de kinderen uit school moeten worden gehaald en vervolgens naar kinderfeestjes gaan of gaan sporten. Wanneer laat je dan je kinderen knippen? Om nog maar te zwijgen over die grijze uitgroei van de moeders zelf.

Ouderen, voor wie naar buitengaan een opgave is. En juist als je ouder bent is het zo belangrijk dat je haar iedere week wordt gewassen en netjes in model wordt gebracht. Een vaste kapster aan huis die ook gezellig een praatje maakt en even helpt koffie zetten oid, dat is een uitkomst.

Werk jij als thuiskapster en lukt het niet jouw business goed van de grond te krijgen (binnen een half jaar moet je volledig volgeboekt kunnen staan 5 dagen per week)? Wil je starten als ambulant kapper? Neem contact met me op!

 

Wist u al?

Dat bijna iedereen zijn haar geknipt, gekruld of gekleurd wil hebben vlak voor kerst?? Dat is uiteraard een prima plan maar plan dat tijdig want de kappers hebben het druk.

Zelf werk ik normaal altijd maandag tm vrijdag maar op zaterdag 24 december werk ik een paar uur extra. Er zijn nu nog maar een paar plekjes. Wie het eerst komt...

Ook leuk om komende maand bij een gala om je eens op te laten maken door een professional, je haar te laten opsteken. Je zal verbaasd zijn hoe mooi je er uit kan zien.

Samenwerken

Vandaag werk ik samen met ICI Paris, in de passage van Den Haag. Een VIP avond is georganiseerd en het is voor de gasten een leerzame en gezellige avond. Er is een dame die Henna tatoeages zet, een kleurenspecialist (welke kleur staat het beste bij jouw gelaatskleur/ogen en haar) en natuurlijk ook visagistes en haarstylisten. Als afsluiter een goodybag en 30% korting op heel veel artikelen. 

Afgelopen vier weken

Belevenissen van een mobiele kapper in Den Haag

Zomaar een paar belevenissen, hoe bijzonder is ieder mens?

- Klant is zwanger

- Klant is moeder geworden

- Klant is oma geworden

- Jarig kind

- Kind dat dino plaatjes verzameld

- Klant die gehoord heeft ziek te zijn

- Klant die diploma heeft gehaald

- Klant die ging trouwen

- Klant die z'n haar kwijt gaat raken

- Klant die euthanasie krijgt

- Klant waar ik mag mee-eten

- Klant die een wereldreis gaat maken

- Klant die 90 wordt

 

 

Visagie

Bruiden willen graag stralen op hun grote dag. Echter make-up bij iemand opbrengen die in het dagelijks leven geen, of nauwelijks, make-up gebruikt levert vaak zorgen op bij de bruid.

Als visagist weet ik hoe ik een bruid kan overtuigen dat make-up gewoon noodzakelijk is op je trouwdag. Je staat de hele dag in de belangstelling, trekt een prachtige jurk aan, foto's en filmpjes worden de hele dag van je gemaakt.  Trek maar eens een wit laken voor je gezicht... dat ziet er anders uit dan je dagelijkse gekleurde kleding!

Make-up kan door een visagist heel neutraal worden opgebracht. Je ziet eruit zoals je in het dagelijks leven er ook uitziet, maar net een beetje mooier, je straalt !  

Na een paar weken zie je je zelf terug op de foto's en dan ben je blij dat je je haar en make-up door een professional hebt laten verzorgen.

 

 

 

 

Op Zoek

Omdat ik een grote vaste klantenkring heb die meteen een volgende afspraak maken moet ik regelmatig "nee" verkopen aan nieuwe klanten. Een luxe probleem, dat besef ik.

Ben jij ook kapster/visagiste in regio Den Haag en zou je ook als ZZP-er willen werken neem dan contact met me op. Ik hoor het graag!

Oud, ouder, oudst

Vaak wordt mij de vraag gesteld; hoe oud denk je dat ik ben? Dat is heel moeilijk bij iemand die ouder is. Als je zelf al iets ben geweest of je hebt mensen in je omgeving van een bepaalde leeftijd dan kan je dan kan je daar iemand mee vergelijken. Je hebt dan een referentie. In mijn klantenkring zitten ook veel ouderen. Er zijn er een aantal bij van (soms ver) in de 90 en die zijn toch nog fit! Geen bril of gehoorapparaat, kunnen overweg met e-readers en computers.  Het verschil is groot op die leeftijd. Deze ouderen hebben ook allemaal nog een kapper nodig, ook dat is bijzonder. Wat een bos haar sommige mensen nog hebben rond de 90 jaar... Kan ik ergens tekenen?

Inspiratie

Het was weer een heerlijke week. Veel mensen blij gemaakt met kleur, krul en nieuwe coupes. Natuurlijk veel kopjes thee gedronken bij gezellige mensen en veel kilometers gemaakt, de groothandel bezocht en zowaar ook een vrije middag gehad! Het is zeldzaam maar er staan weer hele drukke maanden voor de deur. 

 Het boek dat ik samen met Frans de Vree heb uitgegeven "geknipte verhalen" en wat we hebben laten drukken is uitverkocht. Ook zijn er nog een aantal boeken verkocht via Bol.com. Mocht u het boek nog willen dan kunt u deze nog wel via ons bestellen.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een kinderkappersboekje. Nog een paar weken en dan kan die ook worden besteld. Ik vertel verder nog niets maar leuk wordt het! Is uw kind of zijn uw kinderen wel eens door mij geknipt? Wellicht herkent u dan een verhaal of komt de naam van uw kind in een van de verhaaltjes voor. Hoe leuk is dat?

 

 

Nog even geduld aub

De schoolvakanties zijn bijna voorbij en deze week was het daarom extra druk. Veel gezinnen die teruggekomen zijn van de vakantie en hun haar graag geknipt en gekleurd hebben.

De dames zijn hun kleurtje kwijtgeraakt in de zon, de vaders hebben zin om kort fris geknipt weer aan het werk te gaan. De kinderen willen hun Ibiza gevoel vasthouden door veertjes in hun haar te laten zetten. 

Zelf ben ik al een tijdje terug van vakantie maar door alle mooie verhalen over stadjes, stranden en lekker eten krijg ik ook zin om weer te gaan. Komende weken is het echter weer “business as usual”.

Afgelopen weken mezelf af en toe een paar uurtjes vrij gegund en dat was heerlijk. Iets meer tijd kunnen besteden aan ouderen die het vaak erg gezellig vinden als de kapper komt. Alle voorraden weer gecheckt en de laatste hand gelegd aan de teksten voor m’n nieuwe boek.  Een kinderboek dit keer. De tekeningen zijn bijna af, nog even geduld !

Jarig

Een van mijn favoriete klanten moest deze week ook weer worden geknipt. Ze is bijna jarig en wil dat haar haar dan perfect zit. Natuurlijk doe ik dat graag. Voor het eerst gaan we haar haar kleuren. Natuurlijk is dat spannend zo'n eerste keer. Ik leg haar uit wat er allemaal kan en wat we kunnen doen als ze het helemaal niks zou vinden.  Met de kleurenkaart erbij wordt het kiezen iets makkelijker omdat je dan ziet waar we het over hebben. Bijvoorbeeld de kleur middenbruin is voor de kappers vaak een andere kleur dan voor een "leek" .

De kleur wordt een warme kastanjekleur die niet heel extreem afwijkt van haar eigen kleur. Nadat de kleur is ingetrokken en uitgespoeld geef ik het haar nog een masker voor gekleurd haar. De coupe heb ik gesneden en is a-symmetrisch. Ze ziet er hip uit en heeft zin in haar verjaardag. Haar familie en vrienden zullen komen in grote getale en ze is van plan goed te gaan genieten van haar avond.  Daar hou ik van! Nieuw jaar vraagt om nieuw haar (kleur en coupe)