Carte Blanche

Elke ochtend kijk in mijn agenda om te zien wat mijn programma voor die dag is. De meeste klanten zijn vaste klanten met af en toe en nieuwe klant die meestal via via komt. Natuurlijk koester ik al mijn klanten maar er zitten wel een paar favorieten bij. Zo ook een moeder en dochter waar ik elke zes weken kom. Afgelopen week ging ik weer naar deze klanten toe. Om 9 uur stond ik op de stoep en meteen bij het openen van de deur komt de vrolijkheid op me af. Eerst een kopje koffie en we kletsen even bij wat er allemaal afgelopen zes weken is gebeurd. Dochterlief heeft het e.e.a. meegemaakt en overwonnen en het hondje dat er pas een weken woont herkent me ook en is niet meer zo bang. Beide dames worden geknipt, moeder wil van haar vleugels af (dames met een bepaalt soort coupe snappen dat) en dochterlief geeft me “carte blanche”. Altijd heerlijk om los te mogen gaan. Na een uurtje stap ik weer op omdat ik bij de volgende klant wordt verwacht maar dit was weer een heerlijke start van een nieuwe werkdag.