Gezondheid

Gezond zijn is een rijkdom, dat klinkt een beetje afgezaagd maar als je thuiskapster bent weet je als geen ander hoe waar dat is.

De thuiskapper is voor mensen die lichamelijk iets mankeren een uitkomst. Een aantal voorbeelden kan je teruglezen in het boek "geknipte verhalen" maar ik heb natuurlijk meer klanten die lichamelijk iets hebben. Naast een paar mensen die in bed moeten liggen vanwege een dwarslaesie of dat ze terminaal zijn heb ik ook klanten die MS hebben of COPD, of "gewoon" versleten zijn door ouderdom. Jonge mensen die vechten tegen kanker, reuma of diabetes.

Wat ik ook (te) veel zie zijn mensen die Alopesia hebben. Dat kan in verschillende vormen. Een klant is door plotselinge stress bijna al haar haren kwijtgeraakt. Een jonge meid met weinig haar per vierkante cm. De Frontale fibroserende Alopesia waarbij het haar geleidelijk verdwijnt vanaf de haargrens in het gezicht hakt er ook in omdat je je coupe gaat aanpassen om het zolang mogelijk te verbloemen. Deze maand kwam Alopesia areata "ronde kale plekken"  in beeld. Gelukkig weten we dat die vorm meestal na een paar maanden weer verdwijnen doordat het haar weer gaat groeien.