Lieve schat

Een dame van midden veertig waar ik elke vijf weken kom was deze week weer aan de beurt om geknipt te worden. Bijzonder aan deze dame is dat ze geestelijk beperkt is. Je ziet niks bijzonders aan haar. Ze is altijd vrolijk en altijd blij als ze geknipt wordt. Dat is niet zo verwonderlijk want ze heeft een dikke bos haar.  Als ik kom is haar haar altijd keurig gewassen en meteen beschikbaar. Ze woont samen met acht andere mensen gemeenschappelijk en ze worden verzorgd door twee medewerkers. Deze mensen wassen, praten, koken en alles wat moeders eigenlijk doen om een huishouden in goede banen leiden. Dit zijn echter geen kinderen maar cliënten.

Deze week was het erg warm en ze was blij dat het weer een stuk korter werd geknipt. In de gemeenschappelijke woonkamer is het lekker licht en ruim. Als ik haar knip kijkt zij naar buiten. Een gesprek met haar is altijd gezellig ondanks dat ze alleen antwoord geeft op mijn vragen. Ze is een zonnetje en ik zet altijd meteen een nieuwe afspraak in haar agenda wat ik dan weer doorgeef aan haar familie. Graag tot de volgende keer!