Oude bomen moet je niet verplaatsen

Elke dag ontmoet ik leuke- of bijzondere mensen. In mijn blog beschrijf ik een klant of situatie die mij om welke reden dan ook zijn bijgebleven. In het boek "geknipte verhalen" kunt u 14 verhalen lezen uit de dagelijkse praktijk in combinatie met foto's, gemaakt door Frans de Vree

 

Een lieve dame die via via bij mij is terecht gekomen heb ik een paar weken geleden voor het eerst geknipt. Ze vertelde toen al dat ze ging verhuizen maar dat ze er erg tegenop zag. Ik kon me dat wel voorstellen. Ze had een eengezinswoning nu helemaal voor haar alleen en dan ook nog een tuin. Een hoop spullen die ze moest gaan inpakken!

Vandaag ging ik haar permanenten en knippen op haar nieuwe adres. Een prachtig appartement dat uitkijkt op groen, alles netjes en nieuw. Mevrouw keek echter minder blij. Afgezien dat ze de dagelijkse rituelen mist zoals samen koffie drinken, krantje lezen en in de tuin zitten samen met haar man, mist ze vooral haar eigen plekje met herinneringen.  Niet alleen haar man is ze kwijt maar ook haar plek met herinneringen.  Gelukkig heeft ze kinderen die goed voor haar zorgen !