Drieling

Elke dag ontmoet ik leuke- of bijzondere mensen. In mijn blog beschrijf ik een klant of situatie die mij om welke reden dan ook zijn bijgebleven. In het boek "geknipte verhalen" kunt u 14 verhalen lezen uit de dagelijkse praktijk in combinatie met foto's, gemaakt door Frans de Vree

 

Kleine kinderen knippen vergt geduld. Met mijn leuke kinderschorten, roze nekkwast, snoepjes en grapjes (althans dat denk ik;-)) probeer ik de kinderen te overtuigen dat het knippen geen pijn doet en niet lang duurt als je maar STIL zit.

Stilzitten is echter, begrijpelijk, moeilijk. Mijn begrip gaat ver omdat ik vroeger de hele kapsalon bij elkaar gilde en de schaar uit de handen van de betreffende kapster wilde trekken.

Deze week waren er kinderen die het op een brullen zetten bij het zien van mijn kam en schaar, maar er was ook een drieling die bijzonder goed stil zat.  Twee jongens en een meisje een drieling (hoe leuk is dat!?) die moe waren van een dagje pretpark.

 Eerst ging het meisje dat haar haartjes lang wil laten groeien, daarna de jongens ( identiek dus wie wie is moet je mij niet vragen).  De haren werden verzameld voor in de plakboeken zodat later nog eens kan worden gekeken hoe blond ze ooit zijn geweest.

Na een high five kon ik fluitend naar huis, heerlijk dit soort kinderen.